Nieuwe oogst van Earnest!

Extra reddingsboei overheid!

Of: het touwtje waar de boei aan zit is verlengd, zo u wilt. Het vierde steunpakket komt eraan! Alle subsidies gaan door in het derde kwartaal van dit jaar. Inclusief de onbelaste reiskostenvergoeding, een favoriet bij thuiswerkers en hun werkgever. Toch maak ik me wat zorgen over de verslavende werking van al die steun. Diazepammetjes werken net zo. 80 Miljard zit er nu al in. Die moeten we ooit met z'n allen terugbetalen. Ben ik nu wat te Calvinistisch? Nee, de minister van FinanciĆ«n denkt er net zo over. Wat denkt u?

Lees de actuele sta-va-za over de reddingsboei hier

Moet je nu wel of niet vaccineren en testen?

Het goede antwoord op beide vragen: dat mag je helemaal zelf weten. Maar .. die keuze kan wel gevolgen hebben. Zo kan een werkgever je niet ontslaan als je geen vaccinatie neemt. Of als je een toegangstest weigert. Maar de toegang weigeren kan vaak wel. Ook kan hij beschermende spullen, zoals een mondkapje, verplicht stellen. En de werkgever kan je zonder vaccinatie overplaatsen. Testen voor toegang tot een evenement, of bezoek aan restaurant of cafe? Dan kan de uitbater zijn klanten om een coronatoegangsbewijs vragen. Zo'n bewijs bestaat in verschillende smaken.

Ik ontwikkelde diverse kennisdossiers over deze glibberige materie voor ORnet!

Wist u dit?

Bij iets meer dan 1 thuiswerker op elke 8 (13%) kijkt de werkgever stiekum over de schouders mee of ze aan het werk zijn. Dat gebeurt meestal met spionagesoftware die toetsenbordaanslagen en muiskliks registreert. Of met apps die periodiek vragen om aanwezigheid te bevestigen. De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt er nog weinig klachten over. Komt vooral omdat maar weinig mensen weten dat de baas dit doet. Dat blijkt ook uit eigen onderzoek van ORNet. Maar mag het? Niet zonder instemming van de ondernemingsraad.

Hoe zit dit precies in elkaar?

Arbeidsmarkt heeft flinke opknapbeurt nodig

Nog steeds. Het vorige (of huidige?) kabinet is er niet aan toegekomen. Dus grijpen werkgevers en vakbonden hun kans, en proberen ze een voet tussen de deur te krijgen bij de (in)formateur. Zij 'gaan' tenslotte over de arbeidsmarkt. Het inmiddels veelbesproken pakket met maatregelen doet denken aan dat andere rapport van voor de coronacrisis. En vanzelfsprekend heeft ie-der-een hier een mening over. Jij dus ook.

Lees dan eerst even de hoofdlijnen van de SER!

Geen vakantiegeld, geen loonsverhoging? 

Kan dat zomaar? Vakantiegeld later uitbetalen, of deels, of helemaal niet? En die loonsverhoging was toch afgesproken in de cao? Ja, maar anders gaan we failliet zeggen sommige werkgevers. Ook willen we het werk op langere termijn zekerder stellen. Maar van de wettelijke vakantiedagen en het vakantiegeld moeten werkgevers afblijven. Dat bepaalde de rechtbank Rotterdam in een kort geding. Andere afspraken hierover maken heeft alleen zin als elke werknemer ermee instemt. Zelfs wanneer de ondernemingsraad akkoord is gegaan. Het gaat om loon, een primaire arbeidsvoorwaarde.

Lees meer over vakantie en watertrappelende bedrijven

Stoppen na 45 dienstjaren? Niet voor iedereen 

Stoppen na 45 dienstjaren wordt geen algemene regel, wat het demissionaire kabinet betreft. Niet doelgericht, moeilijk uitvoerbaar, juridisch kwetsbaar en het kost de staatskas teveel. Dat zijn de bezwaren van minister Koolmees van Sociale Zaken tegen een publiek gefinancierde 'dienstjarenregeling'. Met steun van het kabinet blijft de minister bij zijn standpunt. Maar er is een 'work around': de mysterieuze mdieu-regeling. En de FNV ziet ook nog wel wat (muizen)gaatjes, of olifantenpaadjes zo u wilt.

Is dit onderdeel van het - uitgestelde - Pensioenakkoord?
Zeg het op social!