Nieuwe oogst van Earnest!

Er komt weer steun!

Terug van amper weggeweest: overheidssteun voor noodlijdende sectoren door de beperkingen tijdens de opflakkerende coronacrisis. Gericht, deze keer. De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) kenden we 'natuurlijk' al. Maar kende u deze ook? De regeling Ongedekte Vaste Kosten (OVK) voor de landbouw, de Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen COVID-19 (TRSEC) en de Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen (ATE) voor evenementen die buiten de TRSEC vallen. Ze worden nu weer van stal gehaald en uitgebreid. Ik kende ze eigenlijk niet eens. Misschien ben je dan .. een gelukkig man?

Lees hier het gerichte 'strooigoed'plan!

Ziekteverzuim gaat door het dak

Misschien niet zo vreemd met die intens rondvliegende virussen. Tussen september en november ging het verzuim gemiddeld omhoog van 3,9 naar 4,6 procent. In sommige bedrijfstakken, waaronder het onderwijs en de zorg, ligt het vele malen hoger. Minstens 2 arbodiensten zien een duidelijk verband tussen de stijging van het aantal ziekmeldingen en het loslaten van het thuiswerkadvies eind september. Werknemers noemen zelf ook de werkomgeving vaker als mogelijke besmettingsbron. Dus: bij twijfel deze winter niet doorbuffelen, maar thuisblijven lijkt het devies van de arbodiensten. En als het kan daar doorwerken. Dat moet de explosie van het aantal langdurige ziekmeldingen indammen.

Lees hier het fijne van deze materie!

Hoe dichten we de kloof tussen vast en flex? 

Veel werkenden willen meer zekerheid in hun bestaan. Werkgevers ook, en daarom betalen ze liever geen cent teveel. En zo is flexwerk uitgegroeid tot een boom met vele vertakkingen. Nuluren, min-max, project, factoring, payrolling, headmapping, offshoring.... Uitbuiting, vindt de een. Efficiënt omgaan met de kosten, zegt de ander. Voor en tegen slaat elkaar nu om de oren met onderzoeken die het eigen gelijk bewijzen. Politici en rechters doen verwoede pogingen om de boom bij te snoeien. Waarop al snel nieuwe loten ontstaan. Platformarbeid, bijvoorbeeld. Maar de strijd is eeuwig, net zoals met de Japanse duizendknoop. Wel vinden nu steeds meer mensen dat de flexboom wat snoeiwerk nodig heeft. Welke takken gaan eruit en wat blijft staan? 

Lees meer over het zeer emotionele zzp-dossier!

Misschien toch een hoger pensioen?

Pensioenen aanpassen op de lonen en de prijzen mag misschien toch vanaf 1 januari 2022. Er is wat politieke koehandel voor nodig, maar ... misschien gaat dan toch de hartstochtelijke wens van de vakbonden en miljoenen 'pensionado's' in vervulling. Misschien. Want mogen is nog niet kunnen. Om te beginnen zijn er wat voorwaarden, die (bewust) nog vaag en onduidelijk zijn. Dan moeten de pensioenfondsen het ook kunnen. Vier grote fondsen halen zelfs de verlaagde ondergrens van 105 procent dekking op 31 december waarschijnlijk niet. Tenslotte moeten de pensioenfondsen het ook zelf willen. Overgaan naar een nieuw pensioenstelsel, zoals afgesproken in dat beruchte Pensioenakkoord, kost veel geld.

Vertel nog 'es wat over dat Pensioenakkoord ...

Thuiswerken mag wat kosten

Vanaf 1 januari 2022 kunnen werkgevers een onbelaste thuiswerkvergoeding geven van 2 euro per thuiswerkdag. Ook kan je als werknemer een onbelaste reiskostenvergoeding krijgen van maximaal € 0,19 per kilometer voor woon-werkverkeer. Maar dan alleen voor de hele werkdagen dat je van en naar de zaak forenst. Het beste is dit te regelen door een vaste afspraak te maken over het aantal dagen per week waarop je thuis of op de zaak werkt. Ook al wisselt dat per week, en soms per dag. Als je structureel meer dagen op de zaak of thuis gaat werken, moet je de vergoeding wel laten aanpassen. Nee, ook dit kunnen ze niet makkelijker maken ...

En wat is structureel? Lees hier meer details!

Langer werken, langer leven?

Overal leven mensen steeds langer. Maar niet per se gezonder. Als je wel gezond oud wilt worden, kan je dan beter zo snel mogelijk stoppen met werken om langer van het leven te genieten? Of kan je beter zo lang mogelijk doorwerken, omdat je zo lichaam en geest in topvorm houdt? Het is een tijdloze kwestie (..) waar veel onderzoekers hun tanden op stuk bijten. De kwaliteit van het werk, de waardering die je ervoor krijgt en hoe gezond je verder leeft zijn belangrijk. En verder zegt elk onderzoek iets anders. 

We raken er niet over uitgepraat. Hier is wat gesprekstof.

Zeg het op social!