De output van

Boeken recenseren?

Wat is daar leuk aan, een pil van honderden pagina's doorworstelen vol met ingewikkelde theorieën, langdradige casebeschrijvingen en complexe verbanden die lastig zijn te doorgronden? Gelukkig zijn niet alle boeken zo, zeker niet als ze zijn geschreven voor het zakenleven. Hoe pak ik het aan? Op zoek gaan naar de ruggengraat, net zoals bij een goede vismaaltijd.  

Niet al mijn recenties zijn juichend voor de opdrachtgever, trouwens.

Hoe de beste managers de grootste talenten vinden 

Goed op de hoogte zijn van de vakinhoud, en het leuk vinden om te leiden. Dat waren van oudsher de eigenschappen van de beste managers. Maar is dat nog wel zo? Er is tenminste een eigenschap die we dan over het hoofd zien: de juiste talenten aantrekken. Dat betogen twee vooraanstaande managementconsultants: Tomas Chamorro-Premuzic en Jonathan Kirschner.  

Ik recenseerde het artikel; het verscheen op PW en ook op Cobouw!

Anders doorwerken met Tripido

Het lijkt een beetje op een generatiepact. Oudere werknemers werken korter en minder intensief, leveren wat salaris in, en maken zo ruimte voor jongere werknemers en nieuwe ideeën. Het concept van Tripido gaat een stap verder: gebruik die vrijgekomen tijd, kennis en ervaring om vrijwilligersorganisaties verder op weg te helpen, en wen zelf aan anders werken. Daarmee is Tripido zeker niet alleen voor uitgebluste ouderen.

Maar wel interessant voor duurzame inzet! Lees mijn interview met de 2 oprichters

Boeken, nieuwsbrieven, ezines ...

Ik verzorg al vele jaren de redactie en productiebegeleiding van handboeken, jaargidsen, ezines en nieuwsbrieven over sociaal-economische zaken. Voor diverse uitgeverijen en mediabedrijven. Vaak tegen weinig budget en in korte tijd. Dat kan ik vooral door jarenlange ervaring en achtergrondkennis van sociaal-economische zaken.    

Bekijk dit voorbeeld uit 2016. Verandert er veel in 4 jaar? Ja, duizend duivelse details!

Of bekijk al mijn werk als:

Employability: Iedereen wil het, maar wat betekent het?

In een notendop betekent employability dat werknemers breder inzetbaar zijn en blijven. Zodat ze ook in de (nabije) toekomst werk kunnen doen dat er toe doet, voor henzelf, voor de werkgever en voor de maatschappij. Maar dat gaat allerminst vanzelf. Ik ontwikkelde er een kernartikel of goudklomp over, voor de website overduurzameinzetbaarheid, en voor het vakblad en de website van PW.

Laat eens lezen!

 

Niet aankomen!

Bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe en gewijzigde content management systemen zijn vaak stapsgewijze instructies, trainingen en presentaties nodig. Ik kan ze vaak op het laatste moment maken, door mijn achtergrond als informatie-analist (En door een natuurlijke neiging om op allerlei knopjes te drukken!) 

Hoe begin je met zoiets? Zo:

Nog een idee?

U kunt ook een schoenendoos vol informatie bij mij droppen, en in korte tijd maak ik er een korte, bondige, puntige tekst van. Met de hoofdzaken voorop, en in begrijpelijke taal.