De output van

Over een Praktijkgids voor Puzzelaars

Stel: een van je werknemers is langdurig ziek. Of we moeten iemand laten gaan door de crisis, helaas. Dan krijgt deze (ex)collega een uitkering. Maar dan stelt zij of hij ineens vragen bij de hoogte van de uitkering. Van de instanties komt dan vaak technische informatie, wat voor de meeste mensen ‘bankchinees’ is. Zelf weet je wel wat, maar niet het fijne. Dan heb je wat aan de Praktijkgids voor de Sociale Zekerheid.  

Bekijk mijn recentie voor het vakblad en website PW.!

Employability: Iedereen wil het, maar wat betekent het?

In een notendop betekent employability dat werknemers breder inzetbaar zijn en blijven. Zodat ze ook in de (nabije) toekomst werk kunnen doen dat er toe doet, voor henzelf, voor de werkgever en voor de maatschappij. Maar dat gaat allerminst vanzelf. Ik ontwikkelde er een kernartikel of goudklomp over, voor de website overduurzameinzetbaarheid, en voor het vakblad en de website van PW.

Laat eens lezen!

Hoe zeg je geel in groene letters?

Het was druk tijdens Hét Event Duurzame Inzetbaarheid. Niet minder dan 30 workshops en 4 plenaire sessies voor 700 (!) bezoekers. Een nieuw record! Waaronder deze vreemde vogels. Over elk denkbaar onderwerp rond 'duurzame inzetbaarheid', dat heerlijke containerbegrip, was wel iets te vinden. En voor wie denkt dat ze het werk nog wel aan kunnen: zeg maar eens dat iets geel is, als het er staat in groene letters.

Wat gebeurt er allemaal tijdens zo'n Event? Ik maakte en monteerde dit sfeer-videoverslag

Boeken, nieuwsbrieven, ezines ...

Ik verzorg al vele jaren de redactie en productiebegeleiding van handboeken, jaargidsen, ezines en nieuwsbrieven over sociaal-economische zaken. Voor diverse uitgeverijen en mediabedrijven. Vaak tegen weinig budget en in korte tijd. Dat kan ik vooral door jarenlange ervaring en achtergrondkennis van sociaal-economische zaken.    

Bekijk dit voorbeeld uit 2016. Verandert er veel in 4 jaar? Ja, duizend duivelse details!

Of bekijk al mijn werk als:

Hoe de beste managers de grootste talenten vinden 

Goed op de hoogte zijn van de vakinhoud, en het leuk vinden om te leiden. Dat waren van oudsher de eigenschappen van de beste managers. Maar is dat nog wel zo? Er is tenminste een eigenschap die we dan over het hoofd zien: de juiste talenten aantrekken. Dat betogen twee vooraanstaande managementconsultants: Tomas Chamorro-Premuzic en Jonathan Kirschner.  

Ik recenseerde het artikel; en het verscheen op PW en ook op Cobouw!

 

Niet aankomen!

Bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe en gewijzigde content management systemen zijn vaak stapsgewijze instructies, trainingen en presentaties nodig. Ik kan ze vaak op het laatste moment maken, door mijn achtergrond als informatie-analist (En door een natuurlijke neiging om op allerlei knopjes te drukken!) 

Hoe begin je met zoiets? Zo:

Nog een idee?

U kunt ook een schoenendoos vol informatie bij mij droppen, en in korte tijd maak ik er een korte, bondige, puntige tekst van. Met de hoofdzaken voorop, en in begrijpelijke taal.