De output van

Werkcode wil arbeidsrelaties verduurzamen

Verzekeraars en banken willen flexwerkers en vaste mensen gelijkwaardiger behandelen. Sommige bank-verzekeraars hebben hierover een werkcode ondertekend met grotere  vakbonden. Wordt het verschil in voorzieningen tussen werknemers in loondienst en flexwerkers hierdoor echt minder groot? Is dat terecht? En hoe bruikbaar is de werkcode in (heel) andere branches en beroepen? Ik maakte een verslag van de ondertekening voor het vakblad en de website van PW.

Lees meer over deze actuele hete aardappel!

Over een gevangenis in je hoofd …

Onder een lage doorgang hangt een bordje ‘Pas op uw hoofd!’ Een man wil eronderdoor lopen, maar hij legt eerst zijn bankpas op zijn hoofd. Is die man dom? Nee, hij doet wat hem wordt gevraagd. Michiel Vermaak, arts met specialisatie verstandelijk gehandicapten vertelde die anecdote tijdens de afsluitende bijeenkomst van de City Deal Zorg voor Veiligheid. Ik leverde input voor het sfeerverslag op de website van de Agenda Stad. 

Lees het sfeerverslag!

Over een polis voor je schoonmoeder

Geen verzekeringsmaatschappij kan werken zonder vertrouwen. Soms zijn er zelfs aparte functionarissen voor. Die lopen op het slappe koord tussen de commerciële belangen van hun bedrijf en de wettelijke vereisten van toezichthouders. Ik maakte een virtueel dubbelinterview met Theo Kockelkoren, (toen) directeur van de AFM en de compliance officer bij Fortis. Ik interviewde ze apart, en liet ze in het artikel met elkaar in discussie gaan. Een kwestie van: goed nadenken over wat ze zullen zeggen, en hoe ze zullen reageren. 

Lees het virtuele dubbelinterview!

Boeken, nieuwsbrieven, ezines ...

Ik verzorg al vele jaren de redactie en productiebegeleiding van handboeken, jaargidsen, ezines en nieuwsbrieven over sociaal-economische zaken. Voor diverse uitgeverijen en mediabedrijven. Vaak tegen weinig budget en in korte tijd. Dat kan ik vooral door jarenlange ervaring en achtergrondkennis van sociaal-economische zaken.    

Bekijk dit voorbeeld uit 2016. Verandert er veel in 4 jaar? Ja, duizend duivelse details!

Of bekijk al mijn werk als:

Word je hier gelukkiger van in je dagelijkse leven?

Stel je voor: een toekomst waarin we alles kunnen meten. Niet alleen IQ, ook Emotionele Quotient (EQ) en Spirituele Quotient (SQ). En misschien ook hoe gestrest je bent, wat je hormoonhuishouding is, wat je hebt gegeten, hoe goed je hebt geslapen en hoeveel je hebt bewogen. Niet alleen tegen ziektes en burn-out, maar ook om te zorgen dat mensen optimaal kunnen blijven functioneren. Meten is weten, dus …  

Wat vindt futuroloog Peter Joosten van zo'n Brave New Future?

Boeken recenseren?

Wat is daar leuk aan, een pil van honderden pagina's doorworstelen vol met ingewikkelde theorieën, langdradige casebeschrijvingen en complexe verbanden die lastig zijn te doorgronden? Gelukkig zijn niet alle boeken zo, zeker niet als ze zijn geschreven voor het zakenleven.  Hoe pak ik het aan? Op zoek gaan naar de ruggengraat, net zoals bij een goede vismaaltijd.  

Een prikkelende kop erop helpt ook wel wat...

Nog een idee?

U kunt ook een schoenendoos vol informatie bij mij droppen, en in korte tijd maak ik er een korte, bondige, puntige tekst van. Met de hoofdzaken voorop, en in begrijpelijke taal.