De output van

Werkcode wil arbeidsrelaties verduurzamen

Verzekeraars en banken willen flexwerkers en vaste mensen gelijkwaardiger behandelen. Sommige bank-verzekeraars hebben hierover een werkcode ondertekend met grotere  vakbonden. Wordt het verschil in voorzieningen tussen werknemers in loondienst en flexwerkers hierdoor echt minder groot? Is dat terecht? En hoe bruikbaar is de werkcode in (heel) andere branches en beroepen? Ik maakte een verslag van de ondertekening voor het vakblad en de website van PW.

Lees meer over deze actuele hete aardappel!

Over een gevangenis in je hoofd …

Onder een lage doorgang hangt een bordje ‘Pas op uw hoofd!’ Een man wil eronderdoor lopen, maar hij legt eerst zijn bankpas op zijn hoofd. Is die man dom? Nee, hij doet wat hem wordt gevraagd. Michiel Vermaak, arts met specialisatie verstandelijk gehandicapten vertelde die anecdote tijdens de afsluitende bijeenkomst van de City Deal Zorg voor Veiligheid. Ik leverde input voor het sfeerverslag op de website van de Agenda Stad. 

Lees het sfeerverslag!

Vitaliteit? Een kwestie van tijd

Albert Sonnevelt kent u misschien nog van zijn anti-stresstips voor filerijders op BNR Nieuwsradio. Het team Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven, geeft ook trainingen aan het bedrijfsleven. Waarmee u vitaliteit, als onderdeel van een gezondere leefstijl, op de agenda kunt krijgen in uw organisatie.

Ik maakte een reportage tijdens een speciale ontbijtsessie

Hoe krijgen drukke mensen het minder druk?

“Er is een groot verschil tussen het druk hebben en je druk maken.” “Maar als je het druk hebt, dan ga je je vanzelf toch druk maken?” “Dus moet je je niet druk maken!” Praten over werkdruk lijkt vaak op dit surrealistische kip-eiverhaal. Wat was er eerder, de werkdruk of de zorgen erover? Annemiek Tigchelaar, werkdrukspecialist en senior Professional Organizer helpt u naar minder werkdruk.

Lees mijn interview met deze professional organizer

Of bekijk al mijn werk als:

 

Niet aankomen!

Bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe en gewijzigde content management systemen zijn vaak stapsgewijze instructies, trainingen en presentaties nodig. Ik kan ze vaak op het laatste moment maken, door mijn achtergrond als informatie-analist (En door een natuurlijke neiging om op allerlei knopjes te drukken!) 

Hoe begin je met zoiets? Zo:

Boeken, nieuwsbrieven, ezines ...

Ik verzorg al vele jaren de redactie en productiebegeleiding van handboeken, jaargidsen, ezines en nieuwsbrieven over sociaal-economische zaken. Voor diverse uitgeverijen en mediabedrijven. Vaak tegen weinig budget en in korte tijd. Dat kan ik vooral door jarenlange ervaring en achtergrondkennis van sociaal-economische zaken.    

Bekijk dit voorbeeld uit 2016. Verandert er veel in 4 jaar? Ja, duizend duivelse details!

Nog een idee?

U kunt ook een schoenendoos vol informatie bij mij droppen, en in korte tijd maak ik er een korte, bondige, puntige tekst van. Met de hoofdzaken voorop, en in begrijpelijke taal.