Nieuwe oogst van Earnest!

Extra inkomenssteun zelfstandigen, wat en hoe?

Het kabinet komt met extra ondersteuning voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). De regeling draagt de fraaie naam Tozo, Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Zelfstandigen kunnen 3 maanden via een versnelde procedure van de gemeente aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Anders dan bij de Bbz-regelingen waarop de steun is gebaseerd hoeft dit bedrag niet te worden terugbetaald.  

Ongekende tijden, ongekende maatregelen. Lees hier de details, zover ik ze ken!

Wtv wordt NOW. Wat kan je daarmee? 

Werkgevers kunnen geen werktijdverkorting (wtv) meer aanvragen als ze door de crisis minder werk hebben voor hun mensen. In plaats daarvan kunnen ze de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) gebruiken. Die is gebaseerd op verlies van omzet, niet van werkuren. Werkgevers kunnen de regeling aanvragen als ze minstens 20 procent verlies aan omzet verwachten tussen 1 maart en 1 juni. Ook als dat niets te maken heeft met de crisis. De uitkering heeft niets te maken met WW; dus werknemers behouden hun rechten. Ook mogen ze niet worden ontslagen om bedrijfseconomische redenen.

Hier zijn wat meer duivelse details van de NOW!

Boeken recenseren?

Wat is daar leuk aan, een pil van honderden pagina's doorworstelen vol met ingewikkelde theorie├źn, langdradige casebeschrijvingen en complexe verbanden die lastig zijn te doorgronden? Gelukkig zijn niet alle boeken zo, zeker niet als ze zijn geschreven voor het zakenleven.  Hoe pak ik het aan? Op zoek gaan naar de ruggengraat, net zoals bij een goede vismaaltijd.  

Een prikkelende kop erop helpt ook wel wat...

Bent u een hedendaagse analfabeet?

We moeten weer leren om te leren. Leren om mee te evolueren met onze kennis en ervaring, in steeds andere omgevingen en situaties. We moeten iets unieks maken met onze kennis, die steeds vaker is opgeslagen in geautomatiseerde systemen. Of robots. Daar gaat het om tijdens de leer(r)evolutie, die we nu meemaken volgens Jeroen Busscher. Lees de infomercial voor dat boek, die ik schreef door deze rebelse consultant te interviewen.

Laat je dit niet zeggen!
Zeg het op social!