Nieuwe oogst van Earnest!

Noodsteun 3.0, komt die er ook?

Voorzichtig roepen steeds meer stemmen om een vervolg van de noodsteun aan bedrijven. Zo roept Tweede Kamerlid Smeulders van GroenLinks om een breed vangnet voor mensen die hun baan verliezen. Sympa. Gijs van Dijk (PvdA) wil de coronacrisis aangrijpen om te komen tot een "beter normaal". Wat dat is? Meer vaste aanstellingen voor flexers, meer zekerheid voor zzp, minder armoede. Ook sympa, en wel een beetje .. te verwachten. Palland van het CDA wil een "economische gereedschapskist" voor de langere termijn. Waaronder deeltijd-WW. Dan kunnen onder meer bedrijven in technische sectoren hun schaarse specialisten langer in dienst houden. Erg sympa. Maar euh .. wie gaat dat alles betahalen?

Doe mij eerst nog even versie 2.0!

Geen vakantiegeld, geen loonsverhoging? 

Kan dat zomaar? Vakantiegeld later uitbetalen, of deels, of helemaal niet? En die loonsverhoging was toch afgesproken in de cao? En dan ook nog een loonoffer? Ja, maar anders gaan we failliet zeggen sommige werkgevers. Ook willen we het werk op langere termijn zekerder stellen. Dus moeten de cao's anders. De FNV hanteert de vuistregel: alleen uitstel van loonsverhoging, en als meer dan de helft van de werknemers akkoord gaat. Geen vakantiegeld? Volgens het CNV is vakantiegeld een wettelijk recht dat werkgevers niet "zomaar" kunnen inhouden. Eerst overleggen, dus. Met de vakbond, een belangenvereniging of een jurist in arbeidsrecht, zou ik zeggen.

Hier wat achtergrond bij dat gesprek!

Niet meer rekenen op een pensioen

60-40. Het was bijna een dubbeltje op zijn kant, de uitslag van de stemming over de uitwerking van het Pensioenakkoord van 2019 bij de FNV. Maar akkoord, is akkoord, of, zoals voorzitter Busker zei: 'Met 1-0 win je de wedstrijd ook.' Waar spelen we de knock-outrondes? In de Tweede en Eerste Kamer. Minister Koolmees lijkt daar zeker van een meerderheid, heet het bij ingewijden. Maar niets is zeker, als het om de pensioenen gaat. Inclusief het eindresultaat .... 

Wat staat er in dat beruchte Pensioenakkoord?

‘Al is het een cursus kantklossen!’

Werkgezondheidsarchitect Paul ter Wal weet het heel zeker. We denken nog veel te ouderwets over duurzame inzetbaarheid. Beweging is nodig, mobiliteit, en die kan alleen van beide kanten komen. Hoe? Door eerder in je carrière na te denken over de beste manieren waarop jij langer kunt doorwerken. Ook de werkgever zou dat moeten doen, en het meer mogelijk maken, vindt Paul ter Wal. Een inspirerende infomercial voor Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid, dat elk jaar groter wordt.

Gebaseerd op een interview in een taxi naar Schiphol...

Meer betaald ouderschapsverlof!

Vanaf 1 juli is het zover: tot 5 (werk)weken aanvullend verlof opnemen bij een geboorte, tegen 70 procent van je loon! En vanaf augustus 2022 wordt het allemaal nog mooier voor kersverse ouders. Negen weken de helft van je dagloon tijdens het eerste levensjaar van je kind. Daarna heb je nog recht op 17 weken onbetaald. Maar die zijn langer houdbaar: tot het kind 9 jaar is. "Een verlof voor de rijken", vinden FNV en CNV. Want wie kan het zich veroorloven om de helft van zijn loon te missen?  

Lees kort-en-krachtig hoe het zit met het ruimere geboorteverlof, en met de andere verloven

Oud worden met lepra kán!

Reclame maken voor een reclamebureau deed ik door interviews te maken met ‘interessante klanten’, waaronder het CBS en de NOS. En een advocatenkantoor met 'mooie cliënten' (vonden ze zelf). Of een portret van een firma die sluitingen maakt op vaten. 

Mijn favoriet? Dit mooie verhaal van meneer Julen voor de Lepra-stichting!
Zeg het op social!