Nieuwe oogst van Earnest!

Hier is het steunpakket 2.0!

Vanaf juni 2020 geldt het tweede pakket met economische steunmaatregelen van het kabinet. Het geldt tot en met augustus. Er zijn veel wijzigingen in bestaande regelingen, en er komen nieuwe subsidies, fiscale kortingen, en verlengde vrijstellingen bij. Inclusief een nieuwe subsidie, die met opzet in elkaar lijkt geflanst. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen..

Natuurlijk heb ik ook dit weer netjes op een rijtje staan!

Boeken recenseren?

Wat is daar leuk aan, een pil van honderden pagina's doorworstelen vol met ingewikkelde theorieĆ«n, langdradige casebeschrijvingen en complexe verbanden die lastig zijn te doorgronden? Gelukkig zijn niet alle boeken zo, zeker niet als ze zijn geschreven voor het zakenleven. Hoe pak ik het aan? Op zoek gaan naar de ruggengraat, net zoals bij een goede vismaaltijd.  

Niet alleen PW, ook Managementboek vindt het leuk!

Extra inkomenssteun zelfstandigen, wat en hoe?

Het kabinet biedt extra ondersteuning voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). De regeling draagt de fraaie naam Tozo, Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Zelfstandigen kunnen 3 maanden via een versnelde procedure van de gemeente aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Het is een gift, maar je krijgt niet meer dan bijstand. Wie een partner heeft die meer verdient dan de bijstandsnorm, heeft na 1 juni geen recht meer op de uitkering. 

Ongekende tijden, ongekende maatregelen. Lees hier de details!

Over een polis voor je schoonmoeder

Geen verzekeringsmaatschappij kan werken zonder vertrouwen. Soms zijn er zelfs aparte functionarissen voor. Die lopen op het slappe koord tussen de commerciĆ«le belangen van hun bedrijf en de wettelijke vereisten van toezichthouders. Ik maakte een virtueel dubbelinterview met Theo Kockelkoren, (toen) directeur van de AFM en de compliance officer bij Fortis. Ik interviewde ze apart, en liet ze in het artikel met elkaar in discussie gaan. Een kwestie van: goed nadenken over wat ze zullen zeggen, en hoe ze zullen reageren. 

Lees het virtuele dubbelinterview!
Zeg het op social!