Nieuwe oogst van Earnest!

Wat te doen met de steun na 1 oktober?

Als er een derde pakket met noodsteun komt, zouden alleen zelfstandigen met weinig eigen vermogen iets moeten krijgen. Dat is economisch het verstandigst, meent het Centraal Planbureau CPB. Het stimuleert zzp’ers om zich aan te passen op de nieuwe economische situatie. Ook komt het geld dan vooral terecht bij mensen die dat het hardst nodig hebben, vindt het CPB. Maar waarom de zelfstandigen zo afknijpen en grote bedrijven miljoenen aan loonsteun toebedelen?

Gelukkig is er nu nog het 2e noodpakket. Zit er iets voor u bij?

Scherpere regels detachering ingegaan

Iemand uit een andere EU-lidstaat mag hoogstens nog 12 maanden in ons land werken op de rechten van zijn thuisland. Na dat jaar is nog een keer 6 maanden verlengen mogelijk; daarna gelden bijna alle arbeidsvoorwaarden van Nederland. De aangescherpte detacheringsrichtlijn geldt hier vanaf 30 juli. Vanaf 2022 krijgen de vrachtwagenchauffeurs ook deze rechten (en wat plichten die hun werk comfortabeler maken).

Lees hier meer over dit ingewikkelde breiwerkje

Dit jaar minder banen voor mensen met arbeidsbeperking?

Bedrijfsleven en overheid moeten uiterlijk eind 2025 125.000 nieuwe banen hebben gemaakt voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat hebben ze afgesproken in de Banenafspraak. Maar die regeling is ingewikkeld en bureaucratisch. Dus wil het kabinet de regels aanpassen. Het maakt dan niet meer uit bij welke werkgever iemand met een arbeidsbeperking werkt. En de boete voor werkgevers die te weinig arbeidsgehandicapten in dienst hebben wordt een bonus als je er meer in dienst neemt. Maar dit jaar gaat het minder goed met het aantal extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Banenafspraak. Quotum. Bonus. Hoe zit dat?

Anders doorwerken met Tripido

Het lijkt een beetje op een generatiepact. Oudere werknemers werken korter en minder intensief, leveren wat salaris in, en maken zo ruimte voor jongere werknemers en nieuwe ideeën. Het concept van Tripido gaat een stap verder: gebruik die vrijgekomen tijd, kennis en ervaring om vrijwilligersorganisaties verder op weg te helpen, en wen zelf aan anders werken. Daarmee is Tripido zeker niet alleen voor uitgebluste ouderen.

Maar wel interessant voor duurzame inzet! Lees mijn interview met de 2 oprichters

 

Moeten we het recht op onbereikbaar vastleggen?

Werkgevers moeten overleggen met hun werknemers over de bereikbaarheid buiten werktijd. Het gaat er dan om of de werkdruk is toegenomen door bereikbaarheid buiten werktijd. Dat is de kern van een wetsvoorstel dat PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk heeft ingediend. Met de or, personeelsvertegenwoordiging of met groepen werknemers in soortgelijke functies. Zoals ploegendiensten. De werkgevers vinden het overbodig.

Waar gaat dit precies over?

‘Durf duurzaam te dromen’

Quint Dozel werkt bij Meurs HRM. Hij droomt van een arbeidsmarkt waarin medewerkers proactief met hun professionele toekomst aan de slag gaan. Neem zelf het roer in handen, liefst voordat een reorganisatie je daartoe dwingt. Hoe doe je dat, ook als fabrieksarbeider, schilder of schoonmaker? Door duurzaam te durven dromen.  

Over Duurzaam Dromen had ik een gesprek op niveau met Quint voor de Expertserie Over DI
Zeg het op social!